Европейските избори ще бъдат тест за демокрацията ни заради мащаба

...
Европейските избори ще бъдат тест за демокрацията ни заради мащаба
Коментари Харесай

Евроизборите са тест за демокрацията заради фалшивите новини според Габриел

Европейските избори ще бъдат тест за демокрацията ни поради мащаба на подправените вести . Това съобщи българският еврокомисар Мария Габриел пред bTV.

Според нея те постоянно са съществували, само че стартират да се популяризират все по-бързо и добиват все по-големи измерения.

Габриел уточни, че всеки месец до европейските избори ще се прави мониторинг, с цел да се изготви разбор на достиженията. Тя добави и че се основава европейска самостоятелна мрежа за доверени проверители на информация - " фактчекъри ".

Габриел посочи, че фактчекъри има единствено в 11 страни членки.
 Фалшивите вести като признак за рецесия в връзките
Фалшивите вести като признак за рецесия в връзките

Според проф. Нели Огнянова имаме потребност от нова медийна екосистема

Искаме да създадем по този начин, че доверените проверители на информация дружно с научните откриватели и с платформите да имат достъп до данни, които към този момент ще бъдат върху платформа, основана от Европейска комисия, за оптимално бързо, скоростно шерване на информация, изясни тя.

Няма потребност подправена вест, която е разпозната като такава в Полша, да чакаме да има своите отрицателни последици в Италия или в България, или в Германия, уточни Габриел.

На въпрос дали счита, че евроизборите ще бъдат по-сигурни от американските избори за президент българският еврокомисар съобщи, че до март би трябвало да бъде построена система за ранно предизвестие, при която органите, отговарящи за киберсигурността, дружно с изборните комисии и дружно с органите, отговарящи за отбрана на персоналните данни, да работят в тясна съгласуваност за попречване на възможна заплаха.
 Фалшивите вести могат да се лимитират, не могат да се отстраняват
Фалшивите вести могат да се лимитират, не могат да се отстраняват

Йотова предизвести, че евроизборите ще бъдат първи тест

Тя изясни, че е импортирано предложение по време на европейските избори политическите партии да могат да употребяват данните на жителите само с тяхно единодушие.

Във всеки миг да знам моите данни ще бъдат ли употребявани за разбор, ще бъдат ли употребявани за осведомителният ми поток да бъде изменен, влизайки в обществените мрежи, посочи Габриел и добави, че това значи доста тясна съгласуваност сред органите за отбрана на персоналните данни и изборните комисии.
 Кодексът против подправените вести скоро ще бъде подготвен, увери Габриел
Кодексът против подправените вести скоро ще бъде подготвен, увери Габриел

Габриел не останала удовлетворена от първия вид на Кодекса
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР