Европейските избори ще бъдат използвани като смокинов лист, за да

...
Европейските избори ще бъдат използвани като смокинов лист, за да
Коментари Харесай

Антоанета Христова: Стратегията на сглобката е да превърне евроизборите в парламентарни

Европейските избори ще бъдат употребявани като смокинов лист, с цел да се легитимира наличието на тези хора във властта.

Това сподели пред политическият психолог проф. Антоанета Христова и изясни:

" Стратегията на ръководещата сглобка е да трансформира европейските избори в парламентарни. Т.е. да каже, че ще ги употребява като тест за вероятно пренареждане и поява на нови други възможности. И така като те потискат появяването на нови други възможности и остават единствените на терена, без значение какъв брой хора ще излязат да гласоподават на вота за Екологичен потенциал, то постоянно подредбата ще бъде релативно същата, дребна разлика ще има в интерес на ГЕРБ. Това ще удостовери официално, че българският гласоподавател избира и поддържа същата формула, нещата напълно умерено ще бъдат разтегнати за цялостен един мандат ".   

Според нея посланието на партиите в ръководството към обществото е, че са разнообразни и независими, всяка продължава да си държи на най-твърдите избиратели и " апелирам, гласувайте за нас, с цел да отиграете нашата планувана скица, която не е демократична ".

Проф. Христова изрече мнение, че поисканата от ГЕРБ и Движение за права и свободи оставка на министъра на защитата Тодор Тагарев е вид " мижи да те лажем ", тъй като той е " комфортен на външните фактори, които дефинират политиката ни, посолството, примерно ":

" За да бъде нападнат той, това значи, че би трябвало нещо да се е разместило в персоналния интерес на Бойко Борисов, а нищо такова не се е случило от основаването на сглобката. Мисля, че това е повече игра, тъй като посолството държи на Тагарев, Украйна също държи на този човек. На базата на какво Борисов потегля против него? Причината е чисто популистка ".

Движение за права и свободи е най-засегнатата партия от ротацията, посочи проф. Антоанета Христова:

" Приемам реакциите на Делян Пеевски като достоверни, тъй като е застрашен неговият интерес, а той беше да води процесите в Народното събрание, а тези процеси стартират да му се изплъзват и остават единствено в тези регулатори, които ще се избират с 2/3 болшинство, а те не са доста, май са единствено три ".

Според нея " опълчването на Движение за права и свободи на тази обстановка е било със захода в персоналния състав на някои малките екрани ". 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР