Европейските избори през май ще определят не просто състава на

...
Европейските избори през май ще определят не просто състава на
Коментари Харесай

Изборите през май ще определят бъдещето на Европа за десетилетия

Европейските избори през май ще дефинират не просто състава на европейските институции за идващите пет години, а бъдещето на Европа за десетилетия напред. Ако проевропейските партии не съумеем да покажем задоволително ясно на жителите изгодите от обединена Европа, рискуваме в идващия Европейски парламент да има огромно количество популисти и хора, искащи Европа да се върне години обратно в развиването си. Това съобщи българският евродепутат Ева Майдел, която през днешния ден се срещна с ръководителя на ЕНП Жозеф Дол във вторник в централата на партията в Брюксел.

„ Като евродепутат от ГЕРБ и ЕНП и ръководител на най-голямата мрежа от проевропейски организации всеки ден се срещам и беседвам с жители и бизнеси от цяла Европа. Много от тях се оказват подлъгани от подправени вести и не виждат смисъл от европейската интеграция. Наш дълг е да разрушаваме митовете за Европа и да демонстрираме обстоятелствата – Европа не е съвършена, само че е най-хубавият инструмент, който можем да имаме за справяне с проблеми като миграцията, тероризма, обществените неравенства, възстановяване на стандарта на живот. “, сподели Майдел.

По време на двустранната си среща двамата разискаха съответни планове на Международното европейско придвижване за европейските избори. Двамата разговаряха и за въвличането на необятна част от обществеността в дебата за бъдещето на Европа и интензивността на жителите на европейските избори.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР