Европейските институции, както и Висшият съдебен съвет са сезирани за

...
Европейските институции, както и Висшият съдебен съвет са сезирани за
Коментари Харесай

Адвокат Таков: Сезирали сме европейските институции заради репресията срещу моя клиент

Европейските институции, както и Висшият правосъден съвет са сезирани за принуда от страна на полицията и прокуратурата в Пловдив против . Това разкри през вчерашния ден пред камерата на Plovdiv24.bg юрист таков, който пази правата в съда на 24-годишния дели-Славов.

Юристът бе безапелационен, че може да се изгубят още няколко години, само че в последна сметка делото против неговия подзащитен ще завърши с оправдателна присъда.

Ето какво съобщи юрист Таков пред нашата медия:

За мен това дело е продължение на наказателната принуда, която прокуратурата и полицията реализират във връзка с моя подзащитен. Защото става въпрос за действие, което се преследва по реда на частното обвиняване. Обективната находка на увредата на така наречен потърпевш е " лека телесна щета “. Няма хулигански претекст, да не приказвам за двата патрона, за които се твърди, че той е преработил, както и оръжието, което го няма.

Това дело мина през обвиняване за опит за ликвидиране и съм сигурен, че най-после ще приключи с оправдателна присъда. Ще остане обаче тормозът, който се реализира против моя подзащитен. Ние сме сезирали европейските институции, сезирали сме инспектората на Висшия правосъден съвет за метода, по който се е водило това произвеждане.

Провалиха една образователна година на Михаил, провалиха му абитуриентския бал, заставам 8 месеца в ареста, с цел да се упражняват върху него всевъзможни процесуални дейности, обвинявания. И в този момент не престават с изсмукани от пръстите хулигански претекстове, изсмукани от пръстите изказвания за владеене на огнестрелно оръжие. Най-отговорно споделям, че това дело може да влезе само в пловдивския правосъден регион. Във всеки различен регион или прокуратурата ще го приключи, или съдът ще го върне за доразследване. Но знаем, че Пловдив е град-модел в правосъдната система и за жалост, в този момент ще си губим няколко години времето, до момента в който стигнем до оправдателна присъда.

Това дело се води към този момент 5 години, а обективната находка е лека телесна щета. Т.е. няма по какъв начин от такава лека телесна щета да стане междинна и така нататък Сякаш за някои хора ще бъде най-добре, в случай че това момче бъде задържано и дочака под арест края на процеса.

Гледайте в прикаченото видео цялото изявление на юреста пред камерата на Plovdiv24.bg!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР