Европейските и северноамериканските университети доминират в класацията QS World Rankings

...
Европейските и северноамериканските университети доминират в класацията QS World Rankings
Коментари Харесай

Пет от десетте най-добри университета в света са в Европа

Европейските и северноамериканските университети преобладават в класацията QS World Rankings 2024, като Масачузетският софтуерен институт (MIT) си обезпечава челната позиция за 12-а поредна година.


Ежегодната оценка - към този момент 20-та година - се основава на разбора на 17,5 милиона университетски документи и експертните отзиви на над 240 000 университетски преподаватели и работодатели от целия свят.

Европа зае пет от първите 10 позиции, а англоезичните университети преобладават в горните етажи на класацията с отлични резултати в категории като академична известност, известност измежду работодателите и съответствие преподаватели/студенти.

Масачузетският софтуерен институт (MIT) в Кеймбридж, Съединени американски щати, си обезпечи първото място с безукорен общ резултат от 100 точки за 12-а поредна година.

Университетът в Кеймбридж в Обединеното кралство следва компактно след него, заемайки второто място с 99,2 точки, до момента в който локалният противник Оксфордският университет си обезпечи третото място с 98,9 точки.

Харвардският университет зае четвъртото място с резултат от 98,3 точки, а Станфордският университет се класира на пето място с 98,1 точки.

В Европа в топ 10 на университетите за 2024 година попадат: Университетът в Кеймбридж (99,2 точки), който е втори в света; Оксфордският университет (98,9 точки), трети в света; Империъл колидж в Лондон (97,8 точки), който заема шесто място в света; ETH Цюрих (93,9 точки), седми в света; и Университетският лицей в Лондон (92,4 точки), който е девети в света.

На шесто място на европейския континент е Единбургският университет в Обединеното кралство (86,1), следван от Сорбоната (85,8), Манчестърския университет (82,2), Федералната политехническа школа в Лозана (EPFL), Швейцария (80,4) и Техническия университет в Мюнхен, Германия (80)./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР