Европейските граждани не са съгласни парите им да отиват в

...
Европейските граждани не са съгласни парите им да отиват в
Коментари Харесай

Цветелина Пенкова: Европейските граждани не са съгласни парите им да отиват в авторитарни режими на управление

„ Европейските жители не са съгласни парите им да отиват в властнически режими на ръководство “, това сподели евродепутатът от Българска социалистическа партия Цветелина Пенкова в предаването „ Неделята на Нова “ по Нова телевизия. Тя бе поканена да разяснява Доклада на Европейската комисия за върховенството на закона дружно с сътрудниците си Ангел Джамбазки и Емил Радев.
„ Докладът, който излезе е експертната оценка на Комисията, а проекторезолюцията, която ще бъде обсъждана другата седмица в Европейския парламент, е политическата оценка на политическия орган в Европа - Европейския парламент. Тази проекторезолюция е ориентирана против избрани практики и структурни проблеми, които има в нашата страна. Тя не е ориентирана против България, дори в противен случай, тя пази българската страна и българските жители. В нея са упоменати съответните проблеми и по-какъв метод, тези проблеми могат да бъдат позволени. Резолюцията, както и отчетът са с доста сериозни оценки към сегашното ръководство “, сподели Пенкова в Нова телевизия.

Резолюцията за върховенството на закона беше гласувана с 35 против 30 гласа в измеренията на комисията. В измеренията на Европейския парламент, процентното съответствие евентуално ще се резервира, само че Цветелина Пенкова чака поддръжка и от Европейската национална партия, тъй като главната теза в резолюцията, е че европейските жители не са съгласни техните пари да отиват в властнически режими на ръководство.

„ Европейските средства ще бъдат отпускани, когато се обвържат с върховенството на правото. Резолюцията касае тъкмо този проблем. В България има три съществени акцента – налице е публично неодобрение, което е видно за цяла Европа, имаме тази резолюция, която показва политическата позиция на Европейски Съюз и експертната оценка, посредством отчета на Европейска комисия. Всички тези съставни елементи са с извънредно отрицателни и сериозни към сегашното ръководство. От всичките 27 отчети на страните членки, отчетът за ръководството на България е най-негативен, факт маркиран и в интернационалната преса “, изясни още Цветелина Пенкова.

Във всеки един раздел на отчета се вижда една и съща наклонност. „ Започва се с констатация, да вземем за пример, има законова рамка, която на моменти даже не е съответна, има публични сигнали, на които не се обръща внимание и има публично мнение, което не поддържа съответната мярка или основаната институция. Например, в отчета е маркирано, че е основана Антикорупционната комисия, само че макар многото сигнали, които се подават към нея, тя не намира задоволително доказателства по нито един сигнал, с цел да предприеме съответните дейности. И същият раздел приключва, че едвам 18 % от българите имат доверие в тази Антикорупционна комисия. Всички раздели в отчета вървят по тази смислова линия. Аз не виждам нищо „ положително или похвално “ в това “, заключи Цветелина Пенкова в изявлението си.

.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР