Европейските футболни клубове са изправени пред сериозна финансова криза и

...
Европейските футболни клубове са изправени пред сериозна финансова криза и
Коментари Харесай

Аниели: Футболните клубове са пред сериозна финансова криза

Европейските футболни клубове са изправени пред сериозна финансова рецесия и трансферният пазар може да потъне с 20-30 % поради пандемията от COVID-19, сподели президентът на Европейската клубна асоциация Андреа Аниели.

Според Аниели Европейската футболна централа (УЕФА) е върнала 575 милиона евро на телевизионните компании поради понижения брой мачове тази година. Пандемията докара до прекъсването на всички огромни футболни шампионати от март най-малко до края на май месец, а също така европейското състезание по футбол бе отсрочено с година. Финалната фаза на европейските клубни шампионати също бе орязана.

" Тези пари няма да бъдат разпределени сред клубовете, тъй като се връщат при телевизионните оператори. Това може да докара до трагичен спад в приходите и ще докара до дефицит на средства за повече клубове ", предвижда Аниели, който е началник и на италианския футболен първенец Ювентус.

Той уточни, че изключително тежка за клубовете ще бъде неналичието на аудитория по стадионите, защото се губи освен атмосферата на мача, само че и доста значимо перо от приходите на обособените тимове. " Трябва да изчакаме до есента, само че прогнозите са, че общите доходи ще потънат с 20 до 30 % и докара до доста по-малка циркулация на пари на пазара ", добави италианецът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР