Европейските държави не трябва да облекчават твърде бързо ограниченията срещу

...
Европейските държави не трябва да облекчават твърде бързо ограниченията срещу
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Не отпускайте мерките, рискуваме трета вълна

Европейските страни не би трябвало да облекчават прекомерно бързо рестриктивните мерки против ковид, предизвести ръководителят на Европейски Съюз Урсула фон дер Лайен, наблягайки риска от трета вълна след Коледа, съобщи БГНЕС, базирайки се на AFP.

Някои европейски страни постепенно започнаха да облекчават ограниченията, в това число наредбите за стоене вкъщи, готвейки се за ваканции в края на годината. Но Фон дер Лайен сподели пред евродепутатите: “Трябва да се поучим от лятото и да не повтаряме същите неточности, отпускайки ограниченията прекомерно бързо.”

Френският президент Еманюел Макрон разгласи късно във вторник, че магазините могат да отворят още веднъж в събота и заповедите за престой у дома в цялата страна ще бъдат анулирани от 15 декември, макар че ще бъде въведен вечерен час. 16 немски провинции договориха насоки за Коледа, които са по-малко строги от препоръчаните за останалата част на декември, макар че случаите на ковид в страната доближиха близо един милион. Държавните водачи се съгласиха да лимитират събиранията до 10 души по време на празниците от 23 декември до 1 януари – двойно ограничаване от ограниченията през останалата част на декември.

Последният бюлетин на Европейския център за профилактика и надзор на болесттите, публикуван при започване на тази седмица, класифицира ситуацията в множеството страни от Европейския съюз, в това число във Франция и Германия, като “сериозно обезпокоително”. „ Отпускането прекомерно бързо и прекомерно доста основава риск от трета вълна след Коледа “, сподели Фон дер Лайен. “Преди седмици споделих, че тази Коледа ще бъде друга. И да, ще бъде по-тиха.”
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР