Европейските авиолинии, чакащи на опашка за получаване на държавни помощи,

...
Европейските авиолинии, чакащи на опашка за получаване на държавни помощи,
Коментари Харесай

Отказват да връщат пари за отменени полети

Европейските авиолинии, чакащи на опашка за приемане на държавни помощи, с цел да преживеят рецесията с ковид, гледат и към различен източник на безлихвени заеми - своите клиенти, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Лишените от доходи превозвачи желаят анулация на разпоредбите на Европейски Съюз за връщане на парите на клиентите при анулация на полети.

Вместо това те оферират да издават ваучери на клиентите си в миг,когато стотици хиляди полети са анулирани поради пандемията.

Ако се наложи да връщат пари, това ще източи в допълнение касите на самолетните компании, които така и така се нуждаят от държавна помощ, с цел да оцелеят, означи Ройтерс.

Потребителски организации споделят, че някои огромни компании към този момент подценяват разпоредбите и ги разкритикуваха, че принуждават потребителите да им заемат пари.

Европейската комисия отхвърли апелите на бранша за облекчение на разпоредбите за обезщетение при анулация на полети, само че самолетните компании споделят, че просто не могат да ги изпълнят.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР