Европейски градове предприемат извънредни мерки за ограничаване на влиянието от

...
Европейски градове предприемат извънредни мерки за ограничаване на влиянието от
Коментари Харесай

Извънредни мерки в Европа заради жегите, пътищата се топят

Европейски градове подхващат изключителни ограничения за ограничение на въздействието от историческата гореща вълна на Стария континент, където са регистрирани рекордни температури, написа " Гардиън ".

Властите предизвестяват, че температурите могат да надвишат 40 градуса по Целзий и да доближат 45 градуса по Целзий в някои райони на континента до събота. Горещата вълна в Европа е вследствие на климатична система над Атлантическия океан, която основава високо атмосферно налягане над района, което носи парещ въздух от Северна Африка и Испания, подпомагащо покачването на температурите. Рекордни за юни температури се чакат в Австрия, Белгия, Чехия, Франция, Германия, Дания, Люксембург, Холандия и Швейцария.
 Гореща вълна носи над 40 градуса по Целзий във Франция
Гореща вълна носи над 40 градуса по Целзий във Франция

Днес температурите се чака да доближат 35 градуса по Целзий

В Германия, където в сряда бяха регистрирани 38,6 градуса по Целзий до границата с Полша, управляващите постановиха ограничаване на скоростта до 120 километра в час на прави по автомагистралата Саксония-Анхалт, откакто пътната настилка стартира да се топи , до момента в който железопътните релси се деформираха до Рощок на Балтийско море.

В Бранденбург полицията разгласи, че е изумена след случай с мъж, който е карал гол, и откакто защита провокира напрежение в Мюнхен с разпореждане на група дами да облекат горната част на банските си . Градският съвет ще разиска промени в законодателството , които разрешават къпане на публични места без горната част на банските.
 Европа обхваната от гореща вълна с температури над 40 градуса по Целзий
Европа обхваната от гореща вълна с температури над 40 градуса по Целзий

Горещата вълна ще връхлети Германия, Франция, Италия, Испания и Англия

В някои елементи на Франция учебните заведения се чака да останат затворени през цялата седмица, до момента в който управляващите в Париж, Лион, Страсбург и Марсилия не разрешиха придвижването на остарели коли в градските центрове като част от битката със замърсяването на въздуха. Прогнозите тук-там във Франция са температурата да доближи 44,1 градуса по Целзий.

В италианския град Милано прогнозата е за 40 градуса. Благотворителни организации приготвят 10 000 бутилки безвъзмездна вода за бездомните и хората в потребност.

В 33 от 50-те провинции на Испания се чакат рекордни температури , които могат да доближат до 44 градуса по Целзий.

В австрийския град Инсбрук известните каляски с коне са спрени, откакто градът регистрира 36,7 градуса по Целзий, подобрявайки върха от 2012 година, когато беше записана температура от 36,6 градуса по Целзий.

Трима души са умряли в Южна Франция вследствие на жегите.

В Полша вътрешното министерство осведоми, че 90 души са се удавили през този месец при опит да се охладят в езера и реки . В Литва 27 души са починали при сходни условия, откакто температурата в балтийската страна надскочи 35 градуса по Целзий.

Учени предизвестяват, че горещата вълна в Европа през 2019 година е тясно обвързвана с климатичните промени и сходни рискови метеорологични феномени ще зачестят през идващите десетилетия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР