Европейски ден без загинали на пътя - за трета поредна

...
Европейски ден без загинали на пътя - за трета поредна
Коментари Харесай

​Европейски ден без загинали на пътя - България отново се включи в инициативата

Европейски ден без починали на пътя - за трета поредна година България се включи в самодейността с разнообразни акции, свързани с пътната сигурност. Проектът е по самодейност на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ТИСПОЛ и се организира в границите на Европейската седмица на подвижността. Целта е да намалеят смъртните случаи и тежките произшествия на пътя в цяла Европа.

На този ден през последните две години в Европа са починали 43-ма души. Това е на половина по-малко спрямо 2015-та.
инсп. Мария Ботева, " Пътна полиция " - ГДНП: " Цяла Европа се бори против този вид експанзия и безсмисленото загиване на хора по пътищата. Ние не вършим изключение. 2016 година броят на починалите при нас беше нула. "
В акцията тази година се включиха над 500 възпитаници, които участваха на проява по оказване на първа помощ в Южния парк. Във Варна през целия ден екипи на полицията напомняха както на водачите, по този начин и на пешеходците за повече внимание и приемливост на пътя.

Българска национална телевизия: Голям риск, минавате през булеварда, за какво?

Петя Диамандиева: Така, тъй като подлезът е ненаселен и нас ни е боязън от там да минаваме. Димитър Дреков, " Пътна полиция " - Варна: От персонален опит мога да кажа, че пешеходците са едни от най-недисциплинираните участници в придвижването.
От " Пътна полиция " приканват най-малко за ден да слезем от колите си и да намерим различен метод за напредване в огромния град - като да вземем за пример градски превоз или пък каране на колело.

В не малко случаи обаче, карането на колело, да вземем за пример, може да се окаже прекомерно рисково прекарване. Фелипе е от Чили. Обикаля Европа с велосипед. В България ще остане седмица, а по-късно ще продължи към крайната си цел Истанбул.

Фелипе: Тук водачите минават доста покрай колелото и карат бързо, имам възприятието, че всеки миг ще загинеш на пътя. В моята страна придвижването наподобява доста на това в България. Шофьорите не ти оставят доста място на пътя. В Швейцария да вземем за пример, на бул. като този велосипедистите имат доста пространство, към два метра. Все едно си автомобил.
Проучване на Евростат демонстрира, че към 84 % от българите въпреки всичко избират да пътуват с кола, 14% с рейс, а едвам 2% с железопътен превоз. Подобни са резултатите в Литва, Португалия и Англия. Автобусът е желан в Унгария, Кипър и Естония. Най-много са феновете на железниците в Австрия и Холандия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР