Европейската централна банка се съгласи, че на предстоящите заседания на

...
Европейската централна банка се съгласи, че на предстоящите заседания на
Коментари Харесай

ЕЦБ ще продължи да вдига лихвите

Европейската централна банка се съгласи, че " на идните съвещания на Управителния съвет би било уместно по-нататъшното нормализиране (повишаване) на лихвените проценти ", демонстрират протоколите от последното съвещание на ЕЦБ, извършено през юли.

Централната банка също по този начин заяви, че " са се ускори рисковете в посока нагоре по отношение на инфлационните вероятности освен в кратковременен, само че и в средносрочен проект ". С оглед на това болшинството членове на Управителния съвет на ЕЦБ поддържаха на съвещанието през юли увеличение на главните лихви с 50 базисни пункта.

Тогава ЕЦБ увеличи своите три съществени лихвени проценти с 50 базисни пункта - първото нарастване от 2011 година насам, поставяйки завършек на осем следващи години негативни лихви в опит да ограничи растящия инфлационен напън.

На същото съвещание членовете са одобрили единомислещо въвеждането на новия Инструмент за отбрана на трансмисионния механизъм (TPI, или Transmission Protection Instrument).

 istock istock
" Излизането от негативните лихвени проценти разреши на Управителния съвет да направи преход към метод за взимане на решения за лихвените ставки от съвещание на съвещание ", се отбелязва още в протокола от юлската среща на ЕЦБ.

По отношение на бъдещите си стъпки за паричната политика, банката ще продължи да бъде " подвластна от постъпващите данни ", защото се надява " да извърши задачата си за инфлация от 2% в средносрочен проект “.

За повече финансови вести и други потребни препоръки, по отношение на персоналните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, с цел да не пропуснете нищо забавно от Pariteni.bg
По тематаБНБ: Растящите лихви по заеми крият риск ЕЦБ: Страните от еврозоната харчат повече, в сравнение с ще си върнат банка лихви ЕЦБ .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } КоментариВход-->
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР