Европейската централна банка разработи нов тест - TIBER-EU, който симулира

...
Европейската централна банка разработи нов тест - TIBER-EU, който симулира
Коментари Харесай

ЕЦБ създаде тест за кибератаки на финансовия пазар

Европейската централна банка създаде нов тест - TIBER-EU, който симулира хакерски атаки против банки, фондови тържища и други финансови организации. Разработката идва след поредност от набези и офанзиви на хакери към кредитори и централни банки през последните две години.

Инициативата на ЕЦБ има за цел да сътвори единна рамка за тестване на кибер-устойчивостта на финансовите сдружения в Европейския съюз. Рамката планува, наред с другото, и " червени екипи " от външни хакери, наети да намират уязвимости в изследваните компании – техника, извлечена от военния свят и необятно употребена в частния бранш.

Тестовете на TIBER-ЕС симулират хакерска атака против сериозните функционалности на съответната компания и главните системи, като да вземем за пример хората, процесите и технологиите. Това ще помогне на компанията да оцени своите благоприятни условия за отбрана против евентуални хакерски атаки.

Тестовете ще бъдат приспособени съгласно съответните организации и няма да доведат до резултати от вида " триумф " или " неуспех " – те по-скоро ще дават на тестваните сдружения изясненост по отношение на съответните им мощни и слаби страни в киберзащитата. Наред с това ще им дадат опция да подобрят системите си за виртуална защита, достигайки " по-високо равнище на кибернетична зрялост ", добави ЕЦБ.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР