Европейската централна банка (ЕЦБ) обяви в понеделник, че е установила

...
Европейската централна банка (ЕЦБ) обяви в понеделник, че е установила
Коментари Харесай

ЕЦБ обяви фалит на руската Сбербанк в Европа

Европейската централна банка (ЕЦБ) разгласи в понеделник, че е открила " банкрут или вероятен банкрут " на европейския филиал на съветската банка " Сбербанк ", една от най-големите банки в страната. Причината е в доста изтегляне на депозити поради спора в Украйна и глобите, подхванати от Запада.

Европейското поделение на " Сбербанк ", " Сбербанк Юръп " (Sberbank Europe AG), чиято централа се намира в Австрия, както и две нейни дъщерни сдружения - " Сбербанк " в Хърватия и " Сбербанк " в Словения - изпитват съществени проблеми на фона на съветската военна интервенция в Украйна, показва ЕЦБ.

В банките регистрират доста приключване на депозити вследствие на въздействието на геополитическото напрежение на репутацията им, се споделя в известието на европейския регулатор. " Това е довело до утежняване на ликвидностите. Засега няма налични ограничения с реалистични шансове за възобновяване (на филиалите – б. р.) ", акцентира ЕЦБ.

По оценка на ЕЦБ " Сбербанк Юръп " и двете нейни подразделения в Банковия съюз са във банкрут или в заплаха от банкрут. Според ЕЦБ в близко бъдеще " Сбербанк Юръп " евентуално няма да може да извършва отговорностите си към клиентите. Оценката би трябвало да бъде доказана от Единния ръб за преструктуриране (Single Resolution Board – SRB).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР