Европейската служба за граничен контрол и брегова охрана Фронтекс ще

...
Европейската служба за граничен контрол и брегова охрана Фронтекс ще
Коментари Харесай

Фронтекс влиза в Албания, за да спира бежанците

Европейската работа за граничен надзор и брегова защита Фронтекс ще разположи 45 служители на реда по албанските граници в опит да пресече нова мигрантска вълна.
Съответната информация показа шефът на Фронтекс Фабрис Лежери, отбелязва скопското електронно издание МКД, представено от Агенция " Фокус ".

Албания е една от страните, която незаконните мигранти употребяват за напредването си към вътрешността на Европа. Лежери предизвести, че се чака нова вълна от мигранти от Северна Гърция, които през Албания, Черна гора, Босна и Херцеговина и Хърватия желаят да влязат в страните-членки на Европейски Съюз.

Бежанците са от Сирия, Ирак и някои страни от Африка. Същевременно новият вътрешен министър на Италия Матео Салвини увери, че Сицилия „ няма да бъде бежански лагер на Европа ".

Лидерът на „ Лигата “ на собствен ред добави, че проектите на държавното управление за миграцията не са радикални, а плод на „ здрав разсъдък ".

Най-малко 35 мигранти починаха предходната седмица, откакто лодката им се прекатурна наоколо до крайбрежията на Тунис. При случая са избавени 67 души. На борда на плавателния съд е имало към 180 души, оповестиха публични лица.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР