Европейската прокуратура разпространи изявление, предизвикано от пресконференцията по-рано днес на

...
Европейската прокуратура разпространи изявление, предизвикано от пресконференцията по-рано днес на
Коментари Харесай

Европейската прокуратура отговори на Портних. Тече разследване


Европейската прокуратура популяризира изказване, провокирано от конференцията по-рано през днешния ден на кмета на Варна Иван Портних, оповестява БНР.

Той дефинира като груба политическа операция и интензивно мероприятие в навечерието на локалните избори досъдебното произвеждане на Европрокуратурата, обвързвано с построяването на рибарското пристанище в регион Аспарухово.
-->
Предвид публичния интерес, провокиран от конференцията, дадена през днешния ден от кмета на Варна господин Иван Портних, Европейската прокуратура би желала да подчертае, че не разяснява изказвания, направени от политически представители по отношение на нашите следствия, са споделя в изказване, публикувано от Европейската прокуратура. 

В изказването се удостоверява, че Европейската прокуратура е почнала следствие на строителен план във Варна през 2021 година въз основа на първичен отчет на Европейската работа за битка с измамите (OLAF).

" Винаги, когато можем да кажем нещо за някое от нашите следствия, ще го създадем самодейно ", се показва в изказването.

В рамките на Европейската прокуратура Постоянните камари са основен детайл за гарантиране на независимостта на всички следствия. Те следят дейностите, подхванати по време на следствието, и вземат решение за всички значими стъпки, в това число дали да се води досъдебно произвеждане, да се приключи следствието или да се приложи опростена процедура.

По-конкретно, това значи, че трима европейски прокурори от друга страна членка правят оценка и утвърждават всяко предложение от европейски делегиран прокурор за взимане на решение по даден случай, се показва в умозаключение в изказването.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР