Eвропейската перспектива на Република Северна Македония, в съответствие с принципите

...
Eвропейската перспектива на Република Северна Македония, в съответствие с принципите
Коментари Харесай

Първа среща между Мария Габриел и Буяр Османи на форума в Дубровник

Eвропейската вероятност на Република Северна Македония, в сходство с правилата на Договора за другарство, добросъседство и съдействие сред България и Република Северна Македония, е била във фокуса на диалозите сред българския вицепремиер и министъра на външните работи на РСМ, се показва в известието, написа Българска телеграфна агенция.

На срещата министрите са обменили отзиви за работата на секторните работни групи, като са удостоверили смисъла им за цялостните връзки и съдействие, написа в известието.

Османи е изразил удовлетворение от сформирането на постоянно държавно управление в България, изразявайки мнение, че това основава спомагателни вероятности за по-интензивен политически разговор, а оттова и повече благоприятни условия за подсилване на двустранното съдействие сред двете прилежащи страни.

Разменени са били и отзиви за настоящата политическа обстановка и обстановката със сигурността в района, както и за нуждата от ускорение на европейската интеграция на страните от Западните Балкани, през призмата на променените геополитически условия.

Това е първата среща сред Османи и Габриел след назначението на новото политическо държавно управление на България, се прецизира в известието.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР