Европейската организация за безопасност на автомобилите публикува резултатите от краш

...
Европейската организация за безопасност на автомобилите публикува резултатите от краш
Коментари Харесай

Колко безопасен е новият VW Golf?

Европейската организация за сигурност на колите разгласява резултатите от краш проби за шест модела. По-специално беше тестван хечбекът от осмо потомство Volkswagen Golf.

Новият " Голф " получи пет звезди от пет вероятни . Безопасността на лидера и на възрастните пасажери е оценена на 95%, на децата - на 89%, на пешеходците - на 76%, а работата на спомагателните устройства за сигурност - на 78%. Хечбекът сподели съвсем оптимални резултати при всички типове проби. Но специалистите означиха ниска степен на отбрана на гърдите на задните пасажери при челни конфликти по цялата широчина. В допълнение, вратите се отвориха по време на непряк удар.

Новият Nissan Juke също получи най-високата оценка. Малкият японски кросоувър получи 94% за отбрана на лидера и на възрастните пасажери, 85% за децата, 81% за пешеходци, 73% за защитните устройства. Показанията, взети от манекените, разкриха риска от пострадвания на гръдната област на лидера при конфликт с колона.

В допълнение, Euro NCAP организира краш проби на компактния кросоувър Ford Puma, както и на китайския SUV MG ZS и неговата електрическа версия. Тези коли също получиха пет от пет звезди.

Единственият модел, който получи единствено три звезди, беше китайският електрически автомобил Aiways U5. Кросоувърът загуби точки, показвайки неприятни резултати при непряк и заден удар. Освен това специалистите имат искания към системите за надзор на скоростта и задържането на колата в лентата на придвижване.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР