Европейската организация на службите на Пътна полиция (TISPOL), сред обстоен

...
Европейската организация на службите на Пътна полиция (TISPOL), сред обстоен
Коментари Харесай

Колите, на които най-често превъртат километража

Европейската организация на службите на Пътна полиция (TISPOL), измежду обширен разбор на повсеместното събитие за подправяне на действителни пробег на използвани коли, стигна до заключението, че множеството модели от марките Mazda, Kia и Toyota са най-уязвими от подправяне на километражи.

От изследването излиза наяве още, чие при актуалните модели на BMW пробегът се записва в двадесет разнообразни електронни блока

Това е присъщо и за другите немски премиум марки и доста затруднява работата на измамниците. За разлика от тях, огромна част от корейските и японските коли записват данни за пробега единствено в два или три блока, което ги прави по-лесни за подправяне.

Както към този момент споменахме, минимум такива точки за записване на пробег има на коли от марките Mazda, Kia и Toyota, което прави доста по-лесно манипулирането на пробега.

Интересно е също, че при съвсем всички от по-старите коли с машинален километраж, няма електронни блокове за записване на пробега. При тях показанията могат да се манипулират даже с благодарение на електрическа бормашина, която да върти жилото в противоположна посока.

Като цяло по най-груби оценки делът на колите с недействителен пробег на вторичния пазар в Европа е към 30%

Превъртането на километражи се прави не толкоз постоянно от частните притежатели, в сравнение с от автокъщите. За нашата страна няма такава статистика, само че несъмнено този % е по-голям.

В същото време измамниците избират да връщат километражите най-много на така наречен премиум коли, защото посредством понижаване на пробега могат да печелят повече от такива коли. И въпреки при немските премиум коли тази интервенция да не е от най-лесните, то тя не е невъзможна и несъмнено се ползва.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР