Европейската нощ на музеите ще бъде отбелязана на 14 май

...
Европейската нощ на музеите ще бъде отбелязана на 14 май
Коментари Харесай

В Ямбол подготвят огнено шоу и творчески работилници в Европейската нощ на музеите

Европейската нощ на музеите ще бъде маркирана на 14 май в Ямбол с огнен театър и разнообразни креативен работилници. Интерактивният музей „ Безистена “, Музеят на бойната популярност и Етнографската къща в най-стария квартал на града – „ Каргон “ ще отворят вратите си без входна такса от 17:00 до 23:00 ч., оповестиха от общинския пресцентър.

Нощта в интерактивния музей ще премине под мотото „ Безистенът – място за срещи “, като акцентът е ориентиран към образните и театрални изкуства. От 11:00 часа там ще звучи концерт на орган, а от 20:30 ч. на откритата сцена стартира стратегия с млади гении в пеенето и танците. Ще има също креативна работилница за направа на фешън аксесоари от вълна посредством техниката „ мокро плъстене “ с вълна и занимателна игра „ Откриватели на Арт & Факти “ . Кулминацията ще бъде огненият театър „ Пробуждане “ на „ Жар спектакъл “ , който ще стартира малко след 22:00 ч.

Към градските развлечения в предишното е ориентирана програмата в Етнографския комплекс „ Каргон “ . Програмата там откриват в 17:30 часа от „ Малка театрална компания “, които ще разкрият „ Тайната на изгубените игри “. От 19:30 до 20:30 ч. трио „ Реверанс “ от Стара Загора ще добавят атмосферата с мелодии от началото на ХХ век.

Програмата в етнографската къща ще приключи в 22:00 ч. с стартиране на летящи фенери, под мотото „ Да си пожелаем нещо хубаво “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР