"Европейската народна партия (ЕНП) подкрепя категорично правителствата на Гърция и

...
"Европейската народна партия (ЕНП) подкрепя категорично правителствата на Гърция и
Коментари Харесай

Вебер: ЕНП категорично подкрепя Гърция и България за охраната на границата с Турция

"Европейската национална партия (ЕНП) поддържа изрично държавните управления на Гърция и България в напъните им да поддържат реда на границата с Турция ", се споделя в изказване на политическата мощ.

"Европа в никакъв случай няма да разреши да бъде изнудвана. Турският президент Ердоган си играе с живота на хората. Изявленията му, че границата на Европа е към този момент отворена, са безотговорни и безразсъдни ", съобщи ръководителят на групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер  Манфред Вебер Манфред Вебер – немски политик. Манфред Вебер е роден на 14 юли 1972 година в баварското населено място.

Същевременно представителят на Европейската комисия Петер Стано съобщи, че има прекалено много подправени вести по отношение на бежанската вълна.

"Свидетели сме на неща, които можем да определим като агитация или подправени вести или пък дезинформация, които циркулират по обществените медии. Вече обсъдихме част от тези видеа. Така че в действителност има доста дезинформация за ситуацията с мигрантите в Турция, както и за решенията, които подхващат турското и гръцкото държавно управление.

Ние следим тази обстановка. Даваме си сметка, че се поставят много старания за нейното разпространяване и сега проучваме кой би могъл да бъде нейният източник “, съобщи Стано.

В момента ръководителите на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, на Европарламента Давид Сасоли и на Европейския съвет Шарл Мишел са в Гърция, където разискват възможна помощ от страна на Европейски Съюз за справяне с бежадската вълна.

По-късно на КППП "Капитан Петко челник " с тях ще се срещне и министър председателят Бойко Борисов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР