Европейската лига по водни спортове (LEN) е готова да повери

...
Европейската лига по водни спортове (LEN) е готова да повери
Коментари Харесай

LEN ни хвали за Европейското по водна топка в Бургас

Европейската лига по водни спортове (LEN) е подготвена да повери на България организацията на нови европейско шампионати в по-горни възрасти при девойките и момчетата след отличната организация на историческото първо състезание за юноши до 15 години в " Парк Арена ОЗК " в Бургас. Това разгласи оперативният управител на LEN Марко Бири.

“Поздравления за отличната работа. Начинът на реализирането на това събитие сподели, че сте подготвени да приемете и още по-големи провокации. България има цялостната поддръжка на LEN и сигурно напълно скоро ще има късмет да провежда различен европейски шампионат по водна топка ", съобщи Марко Бири.

" Завърнахме се в България след доста години. Проведеното в Бургас историческо първо европейско състезание за юноши до 15 години може да се одобри като ново раждане на интензивността на българската водна топка. И за нас, за LEN, това е доста радостна вест. Защото България, страна с дългогодишна история във водната топка, се върна още веднъж интензивно в редиците ни и сподели, че е част от придвижването напред.

Трябваше да се рестартира интензивността на българската водна топка. Това начало - организирането на европейското състезание в Бургас, беше доста значимо. Най-вече поради построения приказен басейн в Бургас - той е един от най-хубавите, които имаме в цяла Европа. От тактиката и проектите, които чух персонално от кмета на Бургас Димитър Николов, мога да ви уверя, че за LEN Бургас ще бъде доста забавна точка на картата за образуване на европейски шампионати. Вярвам, че този образец, тази тактика могат да бъдат осъществени и в други български градове - да се построят комплекси за водни спортове. Това сигурно ще помогне за развиването на водните спортове във вашата страна и ще докара до още по-голяма активизация и по-големи резултати. Нещо, което не би било допустимо при липса на басейни.

Виждайки по какъв начин построяването на басейни и развиване на водните спортове е философия и политика на Община Бургас, виждайки ентусиазмът на новото управление на Българската федерация по водна топка, ние от LEN виждаме в лицето на България страна, която е решена да развива още веднъж водната топка и водните спортове ", съобщи още ръководителят в Европейската лига по водни спортове.

" С организирането на историческото първо европейско състезание по водна топка за юноши до 15 години България и Бургас потвърдиха потенциала да бъдат домакини на шампионати от подобен сан. Да, приказваме за шампионати в младежките категории, само че те са доста значими, тъй като те показват бъдещето на спорта. Младите спортисти би трябвало да усетят духа и равнището на тези шампионати от допустимо най-рано, да съпреживяват незабравими моменти, да живеят живота на спортисти на най-високо равнище, с цел да бъдат стимулирани да продължат развиването си и самите те да се трансфорат в бъдещето на спорта. Затова за LEN беше доста значимо, че организацията на европейското състезание за юноши до 15 години в Бургас беше доста добра и всички спортисти ще се приберат у дома с прелестни мемоари, че са били част от доста значимо придвижване в името на бъдещето на водната топка. А, както към този момент споделих, имам вяра, че България занапред ще провежда още значими шампионати за бъдещето на европейската и международната водна топка ", приключи Марко Бири.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР