Европейската конференция във Виена за газа се отлага за неопределено

...
Европейската конференция във Виена за газа се отлага за неопределено
Коментари Харесай

Европейската конференция във Виена за газа се отлага за неопределено време

Европейската конференция във Виена за газа се отсрочва за неопределен срок заради съображения за сигурност, оповестява Българска телеграфна агенция. Първоначално беше планувано конференцията да се организира в австрийската столица от 26 до 28 март. Причина за отлагането са плануваните протестни дейности.

" Организаторите от плануваното място на осъществяване на конференцията, полицията и нашите екипи по сигурността ни осведомиха за планувани дейности от страна на протестни групи, които биха могли да застрашат сигурността на участниците в конференцията ", се споделя в известие за медиите. В момента се изследват " различни ограничения ".

От друга страна в известие за медиите " Грийнпийс " дефинира повода за отлагането като " предлог " и предизвести за " криминализиране на законния митинг ", отбелязва ОРФ. Екологичната организация преглежда постъпката на уредниците като " триумф за придвижването за климата " и приканва конференцията да бъде анулирана един път вечно.

Мрежата за сериозно отношение към глобализацията ATTAC и алиансът за деяние BlockGas показаха сходни мнения. " Газовите компании и техните лобисти явно не желаят да видят или да чуят нищо за демократично законни митинги за климата ", съобщи Амина Гугенбихлер от BlockGas. " Климатичната рецесия обаче няма да изчезне, в случай че фирмите за изкопаеми горива заобикалят митингите ", добави тя.

Миналата година група стачкуващи образува непринудено протестно шествие в центъра на Виена. Някои от протестиращите се пробваха да пробият полицейския кордон, с цел да влязат в отцепената зона към хотела, в който заседаваха делегатите. Полицията отговори с пикантен спрей, употребявани бяха и палки.

Полицията арестува 165 души по съмнение в тежко групово принуждение, опозиция против държавната власт и по силата на изказвания за тежки телесни повреди. През февруари прокуратурата във Виена дефинитивно приключи всеобщото правосъдно произвеждане против всички упрекнати деятели.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР