Европейската комисия заяви днес, че е започнала операция за подсилване

...
Европейската комисия заяви днес, че е започнала операция за подсилване
Коментари Харесай

ЕС подсилва оборудването и лекарствата срещу химически, ядрени и биологични инциденти

Европейската комисия съобщи през днешния ден, че е почнала интервенция за укрепване на отбраната на Европейския съюз против химически, нуклеарни и биологични произшествия на фона на безпокойства, свързани с спора в Украйна, съобщи Ройтерс.

Европейски Съюз ще усили своите ресурси от защитно съоръжение, средства за обеззаразяване, медикаменти и ваксини, които може да бъдат от изгода при положение на химически, нуклеарни или биологични произшествия, сподели Европейска комисия.

" Ние подхващаме съответни ограничения за повишение на подготвеността на Европа за възможни закани ", съобщи европейският комисар по ръководство при рецесии Янез Ленарчич.

Европейски Съюз основава два обособени запаса: единият - за защитно съоръжение, медикаменти и ваксини против така наречен химически, биологични, радиологични и нуклеарни (ХБРЯ) заплахи; а другият - за материали за обеззаразяване, които да бъдат предоставяни за обеззаразяване на хора, инфраструктура, здания или транспортни средства, които са били изложени на химически, биологични, радиологични или нуклеарни сътрудници.

Европейски Съюз към този момент стартира да употребява съществуващите ресурси, с цел да оказва помощ на украинци, изложени вероятно на нуклеарна радиация след сражения покрай атомни електроцентрали, откогато Русия нахлу в Украйна.

Европейска комисия сподели, че съвсем 3 милиона хапчета йодид са доставени на Украйна посредством Механизма за гражданска отбрана на Европейски Съюз благодарение на Франция и Испания.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР