Европейската комисия започна в сряда процедура за нарушение срещу Унгария

...
Европейската комисия започна в сряда процедура за нарушение срещу Унгария
Коментари Харесай

Брюксел прати Унгария в наказателния ъгъл на ЕС заради нов закон

Европейската комисия стартира в сряда процедура за нарушаване против Унгария по отношение на нейния нов закон за " суверенитета ", като твърди, че Будапеща нарушава правото на Европейски Съюз и главните човешки права.

Със закона за суверенитета се основава нова организация без явен правосъден контрол, която може да преследва унгарци, които поддържат контакти с чужденци или получават финансиране от тях, в това число опозиционни политици, неправителствени организации и публицисти. Критиците в Унгария настояват, че режимът на Виктор Орбан може да употребява закона, с цел да преследва инакомислието. По същия метод в Русия режимът на Владимир Путин преследва критиците си като " задгранични сътрудници ".

Санкциите в процедурите за нарушаване могат да бъдат високи. Ако Унгария не се съобрази с условията, Европейска комисия може да предяви иск пред Съда на Европейския съюз и в случай че съдът се съгласи, че Унгария нарушава правото на Съюза, Брюксел може да изиска от него да наложи ежедневна санкция, до момента в който законът е в действие.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР