Европейската комисия взе решение Мариана Коцева да застане начело на

...
Европейската комисия взе решение Мариана Коцева да застане начело на
Коментари Харесай

Мариана Коцева оглави Евростат

Европейската комисия взе решение Мариана Коцева да застане отпред на европейската статистическа работа. Тя става първата жена на този пост. От юли 2012 година Мариана Коцева е заместник-генерален шеф на Евростат в Люксембург. С съвсем шест години трудов стаж в Евростат и 10 години като общоприет секретар, а по-късно и ръководител на Националния статистически институт на България, госпожа Коцева има всички нужни умения и опит за новата си позиция.

Андрияна Сукова от България пък ще бъде новият заместител общоприет шеф на генерална дирекция “Трудова претовареност, обществени въпроси и приобщаване”. Сукова работи в генерална дирекция “Заетост” повече от седем години най-много в региона на мониторинга и осъществяването на стратегии в границите на Европейския обществен фонд – подготвеност, която ще бъде от решаващо значение за идните договаряния за новата многогодишна финансова рамка, която следва да бъде препоръчана от Европейска комисия през май.

Адриана Сукова е някогашен зам.-министър на земеделието на България, била е член на кабинета на някогашния комисар по отбрана на потребителите Меглена Кунева. Днешните назначения на висши постове, оповестени от Европейска комисия, включват още четирима нови генерални шефове и четирима заместник-генерални шефове. Те ще усилят броя на дамите на управителни постове от едвам 11% през 2014 година до 36% в този момент, което е резултат от уговорката на Жан-Клод Юнкер дамите да доближат 40% от управителния състав до 31 октомври 2019.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР