Европейската комисия временно премахна ограниченията върху бюджетните разходи за страните

...
Европейската комисия временно премахна ограниченията върху бюджетните разходи за страните
Коментари Харесай

ЕК маха ограниченията за бюджетните разходи за страните от ЕС

Европейската комисия краткотрайно отстрани рестриктивните мерки върху бюджетните разноски за страните от Европейски Съюз , в това число и нейните строги правила за даване на държавна помощ на предприятията за намаляване на икономическите последствия от пандемията на ковид. Това се показва в изказване от ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Всъщност това значи преустановяване на политиката на бюджетната стопанска система и краткотрайно прекъсване на главното икономическо съглашение на Европейски Съюз - Пактът за непоклатимост и напредък , който дефинира лимита за вероятния недостиг на държавните бюджети на страните от Европейски Съюз на 3% от Брутният вътрешен продукт и лимитира обществения дълг на 60%.

" Отсега нататък държавните управления на страните от Европейски Съюз ще могат да дават пари на доста компании - хотели, заведения за хранене, транспортни компании, дребни предприятия, които са застрашени от банкрут без поддръжка . Днес взехме решение да спрем бюджетните правила, тъй че страните да могат да влагат толкоз пари в стопанската система, колкото е належащо ", разяснява тя.

" Универсалната карантина е нужна, с цел да се победи коронавирусът, само че това оказва сериозен напън върху нашата стопанска система . Днес взехме решение да създадем разпоредбите за даване на държавна помощ в Европейски Съюз допустимо най-гъвкави, за да подкрепим вашите компании и вашите работни места ", изясни тя на жителите на Европейски Съюз.

Тя приветства решението на Европейската централна банка (ЕЦБ) да започва стратегия за назад изкупуване на скъпи бумаги на европейски компании в размер на 750 милиарда евро за подкрепяне на финансовата непоклатимост , с цел да се избегнат верижни банкрути в изискванията на обща карантина и коренно закъснение в европейската стопанска система.

Тя напомни също, че Европейската комисия реши да преразпредели 37 милиарда евро от бюджета на Европейски Съюз в поддръжка на здравния бранш и дребните предприятия в Европейски Съюз .
 Европейска комисия с ограничения от данъчни облекчения до държавни гаранции за бизнеса
Европейска комисия с ограничения от данъчни облекчения до държавни гаранции за бизнеса

Държавите членки да подсигуряват, че всички предприятия имат достъп до задоволително ликвидност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР