Европейската комисия ще включи санкции върху продажбата на петролни танкери

...
Европейската комисия ще включи санкции върху продажбата на петролни танкери
Коментари Харесай

ISW: Русия заобикаля петролното ембарго

Европейската комисия ще включи наказания върху продажбата на петролни танкери на Русия в иден пакет от наказания в опит да ограничи съветските схеми за заобикаляне на горната граница на цените на съветския недопечен нефт и петролни артикули, избрана от Г-7.

Това се показва в дневния разбор за Украйна на Института за проучване на войната (ISW).

На 17 ноември " Ройтерс " заяви, че идният пакет от наказания на Европейския съюз против Русия ще забрани продажбата от Кремъл на танкери за недопечен нефт и други петролни артикули и ще планува договорни клаузи при продажбата на танкери на трети страни, забраняващи препродажбата на танкери на Русия и прехвърлянето на съветски недопечен нефт и петролни артикули, които нарушават ценовия таван на Г-7.

На 14 ноември " Файненшъл таймс " заяви, че западни представители са декларирали, че сега Русия евентуално продава съвсем целия си недопечен нефт на цена, равна или по-висока от 60 $ за барел, избрана от Г-7.

Вестник " Файненшъл таймс " добавя, че данните за съветския експорт на недопечен нефт сочат, че през октомври Русия е продавала недопечен нефт на междинна цена от към 80 $ за барел.

Само 37 от 134-те плавателни съда, за които се оповестява, че транспортират съветски нефт, имат застраховка от западни страни, а съгласно известията Русия от ден на ден разчита на остаряващи петролни танкери с неразбираема благосъстоятелност, с цел да построи " флот в сянка ", който да продава недопечен нефт и петролни артикули над горната граница на цените на Г-7.

Европейският стопански мозъчен концерн Брюгел заяви на 11 октомври, че до юли 2023 година над 60% от танкерите, пренасящи съветски недопечен нефт, са били застраховани от незнайна страна на генезис, до момента в който при започване на пълномащабната инвазия на Русия в Украйна по-малко от 20% от танкерите, пренасящи съветски недопечен нефт, са били застраховани от незнайна страна.

Руското държавно управление продължава да поставя старания за ограничение на достъпа на жителите до интернет и за усилване на контрола си върху съветското осведомително пространство.

На 17 ноември министър-председателят на Русия Михаил Мишустин подписа декрет, с който се позволява на съветската Федерална работа за контрол на известията, осведомителните технологии и средствата за всеобща информация (Роскомнадзор) да блокира уеб сайтове, които разгласяват информация за способи за заобикаляне на уеб сайтове, блокирани от съветското държавно управление.

Преди това, на 17 октомври, Държавната дума на Русия одобри законопроект, който планува, че материали от предизборната акция за президентските избори не могат да бъдат показвани на уеб сайтове, лимитирани от Роскомнадзор, а указът от 17 ноември евентуално е частично обвързван с контрола на съветското осведомително пространство преди президентските избори през 2024 година

Руските федерални субекти и държавни чиновници все по-често внасят и оферират законопроекти, ограничаващи правата на мигрантите през есента на 2023 година

Заместник-председателят на Държавната дума на Русия Пьотр Толстой предложи на 14 ноември мярка, която ще ограничи опциите за работа на мигранти от страни, които не са определили съветския език за държавен.

На 15 ноември съветската политическа партия " Справедлива Русия - За истината " внесе в Думата три законопроекта, които ще анулират трудовите документи за задгранични служащи, ще изискват съветските организации да получават позволение от съветското държавно управление за наемане на задгранични служащи и ще изискват задграничните служащи да получават настрана съветско позволение за работа.

Ръководителят на " Справедлива Русия " Сергей Миронов съобщи, че тези ограничения ще основат ред и ще подсигуряват, че държавното управление " ясно схваща кой се намира на територията на Руската федерация и за какво е там ".

Няколко съветски федерални субекта не разрешиха на мигрантите да ръководят микробуси и таксита, да оферират кетъринг услуги и да продават алкохол и тютюневи произведения в Русия.

Представител на държавното управление на Киргизстан прикани съветското държавно управление да помогне на киргизстанските мигранти в Русия на фона на неотдавнашните оферти на съветски държавни чиновници за понижаване на опциите за работа на мигрантите в Русия.

На 17 ноември вицепремиерът на Киргизстан Едил Байсалов се срещна с съветския вицепремиер по обществената политика, труда, опазването на здравето и пенсионното обезпечаване Татяна Голикова и още веднъж акцентира, че е значимо Русия да обезпечи на фамилиите на киргизстанските жители, работещи в Русия, наложителна здравна застраховка в сходство със стандартите на Евразийския стопански съюз.

Байсалов съобщи, че това ще спомогне за основаването на удобни условия за киргизстанските жители в Русия. Известни гласове в съветското ултранационалистическо осведомително пространство реагираха на изказванията на Байсалов, като се оплакаха, че политиката на съветското държавно управление във връзка с мигрантите е прекомерно снизходителна и че съветските държавни чиновници или не са наясно с казуса, или не желаят да го решат.

През нощта на 17 против 18 ноември съветските сили нанесоха серия от удари с безпилотни самолети против Украйна. На 18 ноември украински военни източници оповестиха, че украинската противовъздушна защита е свалила 29 от 38 изстреляни от Русия дрона Шахед-131/136 над голям брой неуточнени области.

Украинското южно оперативно командване заяви, че съветските " Шахед " са поразили обект от енергийната инфраструктура и административна постройка в Одеска област.

Северното оперативно командване на Украйна заяви, че съветските " Шахед " са развалили и инфраструктурни обекти в Черниговска област.

Руски военни блогъри настояват, че съветските сили са нанесли удари по петролна база в Алтестово, Одеска област, по летище Старостянтинов в Хмелницка област и по град Киев, Киевска област.

Съдилищата в Република Дагестан не престават да упрекват участниците в антисемитските вълнения от 29 октомври в дребни административни закононарушения, до момента в който определени съветски ултранационалисти приканват за засилен държавен надзор, с цел да се ограничи хипотетичното разпространяване на ислямския екстремизъм в Дагестан.

Съобщава се, че съветските управляващи са повдигнали обвинявания на 412 души за нарушение на разнообразни членове от съветския административен кодекс, в това число 394 души, упрекнати в нарушение на процедурите за осъществяване на събрания, и 18 души, упрекнати в образуване на всеобщо събиране на публични места.

На 17 ноември прочут съветски боен блогър съобщи, че коренен салафитски просветител е приказвал за размириците в Дагестан и твърди, че в Дагестан има над 100 000 поддръжници на салафизма - изказване, което блогърът отхвърли.

Той твърди също, че радикалните идеолози са станали по-активни в интернет след размириците в Дагестан и че екстремистите се пробват да се възползват от объркването, провокирано от спонтанността на размириците.

Друг съветски блогър добави, че съветското държавно управление би трябвало да откри непоколебим надзор над Дагестан, с цел да ограничи бъдещи безредици.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР