Европейската комисия ще продължи да следи какво се случва във

...
Европейската комисия ще продължи да следи какво се случва във
Коментари Харесай

Мария Габриел: Санкциите на ЕС срещу Русия вредят и на двете страни

Европейската комисия ще продължи да следи какво се случва във всяка една нейна държава-членка, само че изрично тези злоупотреби около къщите за посетители би трябвало да бъдат разследвани до дъно и да се види кой носи отговорност. Това съобщи в студиото на "Плюс-минус " в ефира на Нова телевизия лидерът на листата на ГЕРБ за евродепутат Мария Габриел.

,,За идващия интервал България ще получи 8 % повече средства за кохезионна политика, а задачата на българските евродепутати е да продължат да градят имиджа и престижа пред Европа с положителните неща'', сподели Мария Габриел.

,,Изборът на европейски основен прокурор съставлява една от задачите за битка с финансовите злоупотреби и измамите с Данък добавена стойност и точно по време на Българското европредседателство тази тематика по повдигната и още през март месец бе разисквано по какъв начин ще работи тази нова институция'', разясни тя и добави, че не би било редно да я натоварваме с непотребни упования, а просто да я оставим да действа действително и ефикасно.

,,Когато си деен в Европейския парламент, можеш да допринесеш да се случват хубави неща. Ето от през днешния ден, да вземем за пример, интернационалните диалози в Европейски Съюз стават 19 цента. Чрез битката ни против двойния стандарт при храните показахме, че можем да пазиме ползите на българите. Моята идея е в идващия Екологичен потенциал да се даде преимущество на дребните планове с действителна изгода за елементарните хора'', разяснява Мария Габриел.

,,Смятам, че глобите на Европейски Съюз против Русия носят щета и за двете страни, само че в същото време няма по какъв начин единствено една държава-членка да ги промени. По този въпрос би трябвало да се реализира консенсус сред всички 28 в Съюза'', обясни тя и добави, че на моменти би било хубаво Европа да бъде по-твърда и с по-ясна позиция.

,,Когато приказваме за комерсиална политика, за политика по защита би трябвало да се върви към обща европейска политика. Имаме европейски фонд за защита в размер на 500 млн. евро. Мен персонално ме касаят повече тематиките, свързани със отбраната на персоналните данни'', заключи претендентът за евродепутат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР