Европейската комисия съобщи днес, че не е получавала искане за

...
Европейската комисия съобщи днес, че не е получавала искане за
Коментари Харесай

ЕК не е получила искане за удължаване на ограничителните мерки срещу украинския земеделски внос

Европейската комисия заяви през днешния ден, че не е получавала искане за удължение на краткотрайните ограничавания против украинския аграрни импорт в пет от страните от Европейски Съюз. Както Българска телеграфна агенция заяви, пет страни, измежду които България, упорстват Европейски Съюз да удължи възбраната за импорт на зърно от Украйна.

Усилията ни са ориентирани към това украинските аграрни артикули да стигат до международните пазари, съобщи представител на Европейска комисия на конференция в отговор на въпроси, осведоми Българска телеграфна агенция. Той се въздържа от отговор, запитан какво би се случило, в случай че още веднъж бъдат въведени едностранни ограничения.

Миналия месец Европейска комисия разгласи, че рестриктивните мерки, въведени над вноса на украинско зърно, може да бъдат удължени до 15 септември. Ограниченията плануват този импорт да минава директно, само че да не може да доближава до пазарите в засегнатите страни. По-рано тази пролет някои страни от Европейски Съюз вкараха едностранни ограничавания за украинския аграрни импорт, които бяха анулирани с използването на европейски ограничения и изплащането на компенсации от европейския бюджет за засегнатите.

Очаква се въпросът още веднъж да бъде разискван на идното идната седмица съвещание в Брюксел на министрите на земеделието от Европейски Съюз. Петте наранени страни упорстват рестриктивните мерки да останат в действие до края на годината. Междувременно Русия се отдръпна от съглашението за транспорт на украинско зърно през Черно море, което сътвори спомагателен напън на пазара.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР