Европейската комисия съобщи, че въвежда свои мита върху вноса на

...
Европейската комисия съобщи, че въвежда свои мита върху вноса на
Коментари Харесай

ЕС въведе мита за внос на стомана

Европейската комисия заяви, че вкарва свои мита върху вноса на артикули от стомана в Европейския съюз, оповестиха от прессекретариата на институцията. Те влизат в действие от на следващия ден - 19 юли.

" Въведените от Съединени американски щати мита върху продуктите от стомана провокират смяна в потоците на търговия, което може да донесе съществени вреди върху европейските производители и служащите в тази промишленост ", сподели Сесилия Малмстрьом, еврокомисар по търговията.

Мярката визира 23 продуктови категоргии и влиза в действие под формата на квоти. За всяка от тези категории митото от 25% ще влезе в действие чак тогава, когато бъде доближат и надминат междинния импорт от последните три години.

Митата са в действие за всички страни, като се изключи някои разрастващите се страни с стеснен импорт, както и Норвегия, Исландия и Лихтенщайн. Те ще важат и по едно и също време за всички страни - т.е. когато квотата бъде изпълнена, нарастването автоматизирано ще засегне целия импорт.

Първоначално ограниченията ще важат най-много 200 дни, откакто при започване на 2019 година обстановката ще бъде оценена още веднъж. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР