Европейската комисия съобщи, че това лято 15 000 младежи, навършили

...
Европейската комисия съобщи, че това лято 15 000 младежи, навършили
Коментари Харесай

Търсят 15 000 младежи за безплатно пътешествие из Европа

Европейската комисия заяви, че това лято 15 000 младежи, навършили пълноправие, ще пътуват в Европейски Съюз, с цел да го опознаят. Пътуванията са платени с 12 милиона евро от бюджета на Европейски Съюз.

Целта е младежите да се срещнат с богатото европейско културно завещание, с други европейци и с това, което сплотява Европа. Предвижда се пътуванията да не престават до 30 дни и да включват визити на най-вече четири места.

Заявките за присъединяване ще се одобряват през юни на портала europa.eu/youth/EU_bg. Желаещите да вземат участие би трябвало да имат навършени 18 години към 1 юли тази година. Участниците ще бъдат подбрани от жури.

Толедо Испания, Толедо е бил столица на Испания през готическите времена до 1560 година, на което се дължи впечатляващата му средновековна архитектура. Още преди да пристигнете ще бъдете зашеметени от красивата панорама към крепостните стени на Толедо и заобикалящата го река Тахо.

Поради огромното многообразие на архитектурни стилове и богата история Толедо е включен в Списъка на ЮНЕСКО за международно културно и естествено завещание. Често е именуван Град на три култури - християни, араби и евреи, които са живели там в мир епохи наред.

В взаимозависимост от това какъв брой средства останат след летните пътувания, до края на годината ще имат нова опция за кандидатстване. Повече детайлности ще бъдат обявени на посочения уебсайт в средата на този месец.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР