Европейската комисия съобщи, че ще предложи въвеждане на задължение доставчиците

...
Европейската комисия съобщи, че ще предложи въвеждане на задължение доставчиците
Коментари Харесай

ЕК: Терористичното съдържание да се премахва от интернет до един час

Европейската комисия заяви, че ще предложи въвеждане на обвързване доставчиците на услуги в интернет да отстраняват терористично наличие в период до един час. Според Европейска комисия първите 60 минути от появяването на сходно наличие са времето, в което се нанасят най-големите вреди.

Всички интернет платформи, които желаят да оферират услугите си в Европейски Съюз, ще би трябвало да се преценяват с новото законодателство, разяснява Европейска комисия. Ще бъдат въведени "надеждни защитни механизми за протекция на свободата на словото в интернет ", които да оказват помощ да се отстранява само терористично наличие, гласи известие на институцията.

Пояснява се, че единствено през януари тази година в мрежата са били публикувани близо 700 нови пропагандни материала на терористите от "Ислямска страна ". Досега Европейска комисия работи на доброволни начала с онлайн платформи, страни от Европейски Съюз и Европол за ограничение на терористичното наличие онлайн. През март комисията предложи сдруженията и страните да подхващат дейности, само че се регистрира, че достиженията са незадоволителни.

Ако предлагането на Европейска комисия бъде признато, националните управляващи ще издават разпореждане за събаряне на обещано наличие. Въвежда се ясно определение за терористичното наличие - материал, който подбужда към или пропагандира осъществяването на терористични дейности, разпространява дейностите на терористична група или дава насоки за техниките за осъществяване на терористични набези. От доставчиците на интернет услуги ще се изисква да подхващат ограничения за по-добра отбрана от злоупотреби.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР