Европейската комисия съобщи, че предприема промени заради възникналите съмнения за

...
Европейската комисия съобщи, че предприема промени заради възникналите съмнения за
Коментари Харесай

ЕК с незабавни мерки срещу съмненията за корупция сред своите служители

Европейската комисия заяви, че подхваща промени поради зародилите подозрения за спор на ползи и корупция в интерес на Катар. Комисията удостовери през вчерашния ден, че шефът на транспортната дирекция в институцията е пътувал до Катар неколкократно за сметка на управляващите в Доха, предава кореспондентът на Българска телеграфна агенция Николай Желязков.

Говорител на комисията през днешния ден разясни, че неотложно влизат в действие промени, съгласно които чиновниците ще могат да пътуват за сметка на уредници на събитие, единствено в случай че разноските се покриват от страна от Европейски Съюз, от Организация на обединените нации или страните от Г-7 и Г-20, от частни или държавни университети, когато пътуването е с академична цел. Всички останали пътувания би трябвало да бъдат плащани от Европейска комисия, като се планува до лятото да бъдат въведени спомагателни промени в тези правила.

„ Искаме да избегнем и чувството за спор на ползи ”, съобщи представителят. Попитан дали Европейски Съюз следва да преразгледа съглашението в региона на въздухоплаването с Катар, контрактувано по времето на пътуванията на уличения шеф, той уточни, че това не се постанова. По неговите думи механически видяно разпоредбите в този случай са били спазени, само че е подхваната задълбочена инспекция.

„ Работа на белгийските управляващи е да издигнат обвинявания на чиновници или държавни управления, забъркани в сходни случаи ”, съобщи представителят в отговор на въпрос, обвързващ случая в Европейска комисия с следствието „ Катаргейт ”. „ Европейска комисия се стреми чиновниците да имат всички средства да защитят институцията и себе си от всевъзможни злоупотреби и подозрения за спор на ползи ”, добави той.

Омбудсманът на Европейски Съюз заяви преди дни, че изпраща въпроси на Европейска комисия по случая с нейния почитан чиновник. Говорителят през днешния ден посочи, че става дума за инспекция, а не за следствие, като комисията има период за отговор до юни.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР