Европейската комисия съобщи, че днес ще бъде домакин на мини-среща

...
Европейската комисия съобщи, че днес ще бъде домакин на мини-среща
Коментари Харесай

ЕК свиква среща за мигрантите заради кораба Дичоти

Европейската комисия заяви, че през днешния ден ще бъде хазаин на мини-среща на високо ниво за разпределение на мигрантите, спасявани в Средиземно море, сред страните членки на Европейски Съюз, заяви италианската национална осведомителна организация АНСА.
На срещата са поканени 12-те страни от така наречен " ос на искащите " - Италия, Франция, Германия, Австрия, Испания, Португалия, Люксембург, Холандия, Белгия, Малта, Гърция и Ирландия и ще се организира с присъединяване на съветници по външните работи. Срещата ще премине при закрити врата, отбелязва Ройтерс.
По-рано през днешния ден италианският вицепремиер Луиджи Ди Майо заплаши неговата партия да гласоподава за заледяване на вноската на страната в Европейски Съюз, в случай че други страни от съюза не се съгласят да одобряват мигрантите на борда на транспортен съд на бреговата защита в Сицилия, съобщи Ройтерс.
Три дни откакто плавателния съд " Дичоти " дебаркира в Катания, 150 пълнолетни мигранти остават на борда му. 27 малолетни получиха позволение да слязат в сицилианското пристанище след към седмица в морето.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР