Европейската комисия съобщи, че дава предварително разрешение за продажба в

...
Европейската комисия съобщи, че дава предварително разрешение за продажба в
Коментари Харесай

Европейската комисия разреши продажбата на ремдесивир в ЕС

Европейската комисия заяви, че дава авансово позволение за продажба в Европейски Съюз на лекарството ремдесивир, за което има задоволително насъбрани научни данни, че форсира оздравяването на пациенти с умерени до тежки затруднения от COVID-19, съобщи Българска телеграфна агенция.

Препаратът на американската фарма компания Gilead Sciences е първият, за който се издава разрешение за използването му на територията на Европейски Съюз в битката с коронавирусната зараза. Издаването на позволение е осъществено по бърза процедура, след рекомендация на Европейската организация по медикаментите и със единодушието на европейските страни.

Комисията през вчерашния ден заяви, че договаря с разнообразни производители, в това число и с Gilead Sciences, за доставка на препарата. Предвижда се доставените количества да бъдат съобразени с броя на постъпилите в болница в Европейски Съюз с новата болест.

По-рано тази седмица бе обявено, че Съединени американски щати изкупуват всички налични количества по света от този препарат. Курсът на лекуване в Америка коства 5080 $. Съществуват генерични медикаменти със сходни качества, създавани в Азия за под 100 щатски $ за доза. Ремдесивир към този момент е утвърден за потребление в Съединени американски щати, Индия, Южна Корея и Япония.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР