Европейската комисия, с подкрепата на Европейския парламент, представляван от Якоб

...
Европейската комисия, с подкрепата на Европейския парламент, представляван от Якоб
Коментари Харесай

Европейската комисия открива Обсерватория и форум на ЕС за блокови вериги


Европейската комисия, с поддръжката на Европейския парламент, представляван от Якоб декор Вайцзекер — създател на настоящия отчет по отношение на виртуалните валути, постави началото на Обсерватория и конгрес на Европейски Съюз за блокови вериги.

Технологиите за блокови вериги (блокчейн), позволяващи равномерното запазване на осведомителни блокове в цялата мрежа, се смятат за огромно достижение, защото обезпечават висока степен на проследимост и сигурност на осъществяваните онлайн стопански преводи. Очаква се те да окажат влияние върху цифровите услуги и да трансформират радикално бизнес моделите в необятен кръг от области, като да вземем за пример опазването на здравето, застраховането, финансите, енергетиката, логистиката, ръководството на правата върху интелектуалната благосъстоятелност или обществените услуги.

Комисарят по въпросите на цифровата стопанска система и цифровото общество Мария Габриел акцентира: „ Според мен блоковите вериги ще трансформират разпоредбите на играта и бих желала Европа да бъде отпред на тези технологии. Трябва да създадем подобаващата удобна среда — не плетеница от начинания, а дигитален обединен пазар за блокови вериги в услуга на всички жители. Обсерваторията и форумът на Европейски Съюз за блокови вериги са значима стъпка в тази посока “.

Чрез научноизследователските стратегии на Европейския съюз — РП7 и Хоризонт 2020, Европейската комисия финансира от 2013 година планове в региона на блоковите вериги. Тя ще обезпечи до 340 млн. евро за финансиране за планове, основаващи се на блокчейн технологии, до 2020 година
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР