Европейската комисия реши днес да подаде иск в Европейския съд

...
Европейската комисия реши днес да подаде иск в Европейския съд
Коментари Харесай

Брюксел дава на съд Полша, Чехия и Унгария

Европейската комисия реши през днешния ден да подаде иск в Европейския съд против Унгария Полша и Чехия поради отхвърли им да изпълнят отговорностите си по приема на бежанци, заяви Франс прес.

Комисията упреква трите страни за отхвърли им да се съобразят с признатите квоти по краткотрайната стратегия на Европейски Съюз за разпределение на мигрантите

Унгария, Полша и Чехия се опълчиха на приема на бежанци, с претекста, че мигрантите с мюсюлманско изповедание нямат място в преобладаващо християнските общества на трите страни и че се опасяват за сигурността си след кървавите атентати в редица европейски градове. Отказът им провокира напрежение в връзките им с доста от европейските страни, в това число Италия, Гърция и Германия, които ги упрекват, че в липса на взаимност и ги заплашват с преустановяване на финансирането от фондовете на Европейски Съюз за развиване, напомнят интернационалните организации.  
 

Срещу Унгария ще бъде заведен и втори иск в Европейския съд поради признатите от ръководещите противоречиви закони за неправителствените организации и висшето обучение. През юни президентът на Унгария Янош Адер подписа закон, задължаващ НПО-тата да разкриват източниците си на финансиране от чужбина. А нов закон за висшето обучение беше на път да затвори финансираният от Сорос Централноевропейски университет.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР