Европейската комисия публикува втория преглед на изпълнението на политиките в

...
Европейската комисия публикува втория преглед на изпълнението на политиките в
Коментари Харесай

ЕК прави преглед на изпълнението на политиките в областта на околната среда

Европейската комисия разгласява втория обзор на осъществяването на политиките в региона на околната среда, който е част от нейната самодейност, подхваната през 2016 година, за обезпечаване на по-ефективно използване на европейските политики и взаимно контрактуваните правила за околната среда в страните членки по отношение на кръговата стопанска система, опазването на природата и биологичното многообразие, качеството на въздуха, качеството и ръководството на водите, оповестяват от Европейска комисия.

Изпълнението на политиките и законодателството на Европейски Съюз в региона на околната среда е освен от значително значение за опазването на природата, само че и дава нови благоприятни условия за резистентен стопански напредък, нововъведения и основаване на работни места.

Цялостното използване на европейското законодателство в региона на околната среда може да докара до икономии в размер на 55 милиарда евро годишно за стопанската система на Съюза вследствие на понижени разноски за опазване на здравето и по-малко директни разноски за околната среда. В прегледа се разказва степента на осъществяване на политиките и разпоредбите в региона на околната среда във всяка страна от Европейски Съюз и се показват аргументите за пропуските в осъществяването.

Прегледът улеснява уреждането на проблемите преди тяхното задълбочаване за да се подкрепи вземането на решения на национално ниво, като се набелязват нужните предпочитани дейности. Пакетът включва 28 отчета, които илюстрират степента на използване на законодателството на Европейски Съюз в региона на околната среда във всяка държава-членка и опциите за усъвършенстване, и известие, в което се формулират изводи и се дефинират общите трендове на ниво Европейски Съюз, както и рекомендации за основни предпочитани дейности, които биха довели до възстановяване на обстановката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР