Европейската комисия призовава България, Кипър и Словения да изпълнят задълженията

...
Европейската комисия призовава България, Кипър и Словения да изпълнят задълженията
Коментари Харесай

ЕК продължава работата по 4 наказателни процедури срещу България

Европейската комисия приканва България, Кипър и Словения да изпълнят отговорностите по регламента за терористичното наличие онлайн.

Европейската комисия изпрати стимулирани мнения до трите страни-членки, в които упорства те да отговорят и подхващат нужните ограничения в границите на два месеца. Оттам напомнят, че регламентът изисква терористичното наличие онлайн в Европейски Съюз да се смъква от платформите в границите на един час от постъпване на заповед за унищожаване, издадена от органите на страните от Общността. 

Ако не създадат нужното, тя може да реши да сезира Съда на Европейския съюз, съобщи БНР.

Също по този начин Комисията приканва България  да транспонира правилно правото на Европейски Съюз за битка с расизма и ксенофобията, като ѝ изпрати в допълнение публично уведомително писмо, откакто изпрати първото през февруари 2021 година

През юли 2023 година България одобри закон за изменение на Наказателния кодекс, с който отчасти бяха позволени повдигнатите от Комисията недоволства. Комисията обаче смята, че това изменение не дава отговор изцяло на условията расистките и ксенофобските подбуди да бъдат утежняващо събитие за всички закононарушения или да се подсигурява, че тези подбуди се вземат поради при определянето на глобите.

Комисията изпрати до България също така официално уведомително писмо, че не е транспонирала вярно директивата за правото на достъп до юрист, която цели да обезпечи достъп до отбрана от най-ранните стадии на производството за лицата, за които е издадена европейска заповед за арест, както и за обвинените лица и обвинените в наказателното произвеждане.

Мотивирано мнение пък е изпратено до страната ни за неспазване на отговорностите по рамковата инструкция за морска тактика, която цели да се реализира положително екологично положение на моретата и океаните и в същото време да се подсигурява, че техните запаси се ръководят по резистентен метод. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР