Европейската комисия препоръча 5 милиарда евро авансови плащания да бъдат

...
Европейската комисия препоръча 5 милиарда евро авансови плащания да бъдат
Коментари Харесай

Полша получава 5 милиарда евро за енергиен преход

Европейската комисия предложи 5 милиарда евро предплатени заплащания да бъдат отпуснати на Полша като част от програмата REPowerEU за подкрепяне на енергийния преход и диверсификация от съветските изкопаеми горива , сподели полският министър на финансите и районната политика, Гжегож Пуда, представен от Ройтерс.

Средствата са допълнение към 35,4 милиарда евро безплатни средства и заеми от фонда на Европейски Съюз за възобновяване от COVID-19,, до момента в който Варшава не анулира промените, които съгласно критиците подкопават независимостта на правосъдната система.

Средствата по REPowerEU не зависят от изискванията на Комисията по отношение на главните стадии на върховенството на закона , които би трябвало да бъдат реализирани, с цел да се отключат оставащите фондове за възобновяване от пандемията, както и 76,5 милиарда евро фондове на Европейски Съюз, ориентирани към повишение на виталния стандарт в по-бедните райони.

" 5 милиарда евро задатъци! " - написа в обществената медийна платформа X министърът на финансите и районната политика. 

Средствата от REPowerEU ще станат налични, откакто финансовите министри на Европейския съюз одобрят рекомендацията на комисията. Финансовите министри на Европейски Съюз се срещат на 8 декември.

Полша е днас от страните, които не желаят да се откажат от въглищата, макар санкциите от Европейски Съюз., че страната  няма да извърши правосъдно решение , провокирано от опасения за околната среда, за прекъсване на работата в мината за лигнитни въглища " Туров " след 2026 г . Полша твърди, че цели 8% от силата й се доставя точно от тази мина.

Мината беше в центъра на, защото чехите споделиха, че работата й предизвиква замърсяване на природата и загуба на подпочвени води.

Полша се съгласи за споразумяване на разногласието, заради неплащане на санкции, свързани с този спор.
 Доналд Туск ще размрази европарите за Полша
Доналд Туск ще размрази европарите за Полша

Лидерът на полската съпротива посети Брюксел
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР