Европейската комисия представи днес предложения, насочени към повишаване на независимостта

...
Европейската комисия представи днес предложения, насочени към повишаване на независимостта
Коментари Харесай

ЕК предлага мерки за повишаване на независимостта на медиите

Европейската комисия показа през днешния ден оферти, ориентирани към повишение на независимостта на публицистичната политика в медиите. Предложенията подлежат на утвърждение от Съвета на Европейски Съюз и Европейския парламент.

Комисията планува медиите да бъдат длъжни да показват данни чия благосъстоятелност са, а страните в Европейски Съюз ще би трябвало да подхващат спомагателни ограничения за цялост на публицистичните решения. Обществените медии се чака да получат гаранции за задоволителен и постоянно отпускан бюджет.

Предлага се страните да нямат право да употребяват шпионски програмен продукт против публицисти, с изключение на при следствие на случаи, свързани с тероризъм, убийства и злоупотреби с деца. Предвижда се страните от Европейски Съюз да правят оценки за въздействието на пазара на медийните сливания, както и да преработят разпоредбите за държавна реклама в медиите. Европейска комисия предлага да се подобрят системите за премерване на аудиториите и регистрира, че този въпрос е директно обвързван с размера на приходите от реклама.

Интернет платформите ще бъдат затруднени да отстраняват наличие на медии, а за потребителите се планува да имат опция по-лесно да трансформират настройките на своите електронни устройства, свързани с обезпечавания автоматизиран поток от вести.

В Европейски Съюз ще бъде основан общ медиен контрол, формиран от национални институции в тази област. Общият контрол се планува да се произнася по сливания и да взе участие в направата и приложението на европейското медийно законодателство. Европейските специалисти ще работят против дезинформацията и ще имат думата при определянето на ограниченията против неевропейски медии от позиция на публичната сигурност. Те ще вземат участие също в договарянията с огромните интернет платформи по въпросите на осведомителното наличие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР