Европейската комисия представи днес оценки и препоръки за противодействие на

...
Европейската комисия представи днес оценки и препоръки за противодействие на
Коментари Харесай

ЕК настоява за подкрепа на независимите медии

Европейската комисия показа през днешния ден оценки и рекомендации за противопоставяне на дезинформацията, следена около пандемията от COVID-19.

Комисията декларира, че Европейски Съюз ще увеличи поддръжката си за самостоятелните медии и публицисти в Европа и по света. Европейска комисия приканва страните от Европейски Съюз да покачат напъните си, тъй че публицистите да могат да работят умерено, като им обезпечат средства от фонда за европейско икономическо възобновяване от последствията от пандемията. Отбелязва се, че обезпечаването на европейско финансиране от страните следва да регистрира независимостта на медиите.

Одобрена е новата Европейска комисия

По данни на комисията в хода на пандемията до момента са били засечени над 550 случая на дезинформация с източници, свързани с Кремъл. Опроверженията на Европейска комисия на изказвания, свързани с пандемията, са били проследени седем милиона пъти.

Комисията отбелязва, че е значимо да се прави разлика сред разпространението на нелегално наличие и на известия, които може да нанесат вреди, само че не са отвън закона. Границите са размити сред другите типове неверно и неопределено наличие - от умишлена дезинформация до несъзнателно заблуждение. Причините за разпространение на сходни изказвания може да бъдат от целеустремен опит за въздействие от външни причинители до чисто стопански учредения, разяснява комисията.

Допълва се, че пандемията е довела до вълна от дезинформация, в това число в опит да се повлияе на публичното мнение в Европейски Съюз. Комисията прецизира, че отговорът й на погрешните и подвеждащите известия е бил координиран със Световната здравна организация, НАТО, Г-7 (Канада, Франция, Германия, Италия, Япония, Англия и САЩ).

Съединени американски щати отсрочва срещата на Г-7, желае разширение
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР