Европейската комисия представи днес оценката си за кандидатурите на държавите

...
Европейската комисия представи днес оценката си за кандидатурите на държавите
Коментари Харесай

ЕК: Куп пропуски в кандидатурата на София

Европейската комисия показа през днешния ден оценката си за кандидатурите на страните от Европейски Съюз, които желаят да одобряват европейските организации по медикаментите и банковия контрол след преместването им от Лондон, съобщи "Стандарт ", базирайки се на отчет на Европейска комисия.

В оценката за кандидатурата на София за домакинство на организацията по медикаментите Европейска комисия отбелязва посочените от нашата страна преимущества, както и непълнота на данните на този стадий по някои въпроси. В обобщението на оценката е записано, че предлагането да вземем за пример не показва каква е честотата и продължителността на полетите от и до София. Не е конкретизирано и какви са опциите за намиране на работа в българската столица.

Допълва се, че в предлагането не са показани проект за преместването на организацията, нито цената, против която институцията да употребява предоставените пространства. Отчита се неналичието на посочени специфични условия за цената и обезпечаването на нужната инфраструктура.

Европейска комисия посочи, че днешните оценки не са ранглиста, както и че решението се чака да бъде взето от Съвета на Европейски Съюз. Вероятно гласуването в Съвета ще бъде през ноември.

Преместването на Европейската организация по медикаментите се постанова поради идното овакантяване на Европейски Съюз от Англия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР