Европейската комисия представи данни от социалните мрежи и интернет гиганти,

...
Европейската комисия представи данни от социалните мрежи и интернет гиганти,
Коментари Харесай

ЕК отчита намаление на дезинформацията за Covid с отпадането на мерките

Европейската комисия показа данни от обществените мрежи и интернет колоси, които регистрират понижаване на количеството дезинформация, обвързвана с Covid-19, след почналото унищожаване на противоепидемичните ограничавания.

Данните обгръщат първите два месеца на тази година. ТикТок оповестява, че през януари е имало нарастване до съвсем половин милион, а през февруари - понижение, на броя на постовете за коронавирус. Туитър оповестява за събаряне на над две хиляди акаунта и унищожаване на съвсем четири хиляди поста с дезинформация за заболяването или имунизациите през януари.

Данните от Мета сочат, че двойно спада броят на потребителите, търсещи публична информация за коронавирус. От Facebook са били отстранени 142 хиляди поста през януари, от които съвсем половината са били в нарушаване на разпоредбите за неразпространение на дезинформация за болестта.

От Майкрософт са засекли 547 уеб страницата, разпространяващи дезинформация за коронавирус.

Google оповестява, че от началото на годината са отстранени 103,5 милиона реклами, свързани с пандемията и с нарушавания на европейските пазарни правила, в това число с разпространяването на изказвания за " лекувания " и за подправени ваксини.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР