Европейската комисия предлага задействането на Общата предпазна клауза от Пакта

...
Европейската комисия предлага задействането на Общата предпазна клауза от Пакта
Коментари Харесай

ЕК предлага да се задейства Общата предпазна клауза на Пакта за стабилност и растеж

Европейската комисия предлага задействането на Общата защитна уговорка от Пакта за непоклатимост и напредък ( ПСР) като част от своята тактика за бърз и съгласуван отговор на пандемията на ковид, заяви пресцентърът на Европейска комисия. След като бъде утвърдена от държавните управления в Съвета, клаузата ще разреши на страните членки да подхващат ограничения за съответно справяне с рецесията, като в същото време се отклонят от бюджетните условия, които нормално се ползват в границите на европейската фискална рамка.

Предложението съставлява значима стъпка за осъществяване на уговорката на Комисията да употребява всички принадлежности на икономическата политика, с които разполага, с цел да поддържа страните членки при отбраната на техните жители и смекчаването на тежките социално-икономически последствия от пандемията.

" Предлагаме оптималната еластичност за нашите правила, които ще разрешат на националните държавни управления да поддържат всички техни здравни системи, личен състав, както и хората, наранени от рецесията. Искам да подсигурявам, че отговаряме на хората, както и на социално-икономическото измерение на пандемията по допустимо най-хубавия метод ", съобщи фон дер Лайен.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР