Европейската комисия потвърди днес препоръката си за започване на преговори

...
Европейската комисия потвърди днес препоръката си за започване на преговори
Коментари Харесай

ЕК поддържа препоръката за старт на преговори с Украйна за влизане в ЕС

Европейската комисия удостовери през днешния ден рекомендацията си за започване на договаряния с Украйна за присъединение към Европейски Съюз и настояването си европейските институции да реализират единодушие до края на годината по измененията в общия бюджет за обезпечаване на спомагателни средства за Киев, предава кореспондентът на Българска телеграфна агенция Николай Желязков.

Придържаме се към това мнение и за нас то не е голословно, тъй като Украйна свърши впечатляваща работа от позиция на бързината и наличието, съобщи представител на комисията на конференция в отговор на въпроси във връзка съпротивата на Унгария Киев да получи утвърждение за начало на договарянията на идното този месец съвещание на Европейския съвет. Държавите от Европейски Съюз би трябвало да вземат решение по въпроса на основата на нашите отчети за напредъка на кандидатстващите за присъединение страни, добави представителят.

Европейски Съюз неведнъж съобщи, че ще продължи да дава забележителна финансова, икономическа, филантропична, военна и дипломатическа поддръжка на Украйна, докато е належащо. Европейска комисия предложи промени в общия бюджет за отразяване на потребностите на украинската страна до 2027 година. Целта е Украйна да бъде способна да се оправи с последствията от войната и потребностите от възобновяване на разрушенията, разясни представителят.

По неговите думи комисията чака мнението на Европейския съвет, с цел да приготви преговорната рамка с Киев. Тази рамка се приема от Съвета на Европейски Съюз, когато са изпълнени нужните условия, посочи представителят.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР