Европейската комисия потвърди, че е забранено влизането в страните от

...
Европейската комисия потвърди, че е забранено влизането в страните от
Коментари Харесай

EK забрани влизането на коли с руска регистрация на територията на ЕС

Европейската комисия удостовери, че е неразрешено влизането в страните от Европейски Съюз с коли, регистрирани в Русия. Личните движимости на руснаците, пресичащи границата, като смарт телефони, бижута и преносими компютри, също са изложени на риск от конфискация.

" Няма значение дали транспортното средство се употребява за частни или търговски цели, стига да попада в обсега на митническите кодове, изброени в приложение XXI (включително код 8703), и да произлиза или да е изнесено от Русия ", съобщи Европейската комисия в новите си уточнения.

Митническият код 8703 обгръща леки коли и други транспортни средства, предопределени за транспорт на по-малко от 10 души. Забраната визира съвсем всички движимости - смарт телефони, таблети, бижута, кожени произведения, артикули за персонална хигиена като паста за зъби, тоалетна хартия и други.

В началото на юли немските митници потвърдиха, че вносът на леки коли от Русия е неразрешен по силата на член 3i от Регламент 833/2014, който дефинира ембаргото против Русия, и че всяко придвижване на артикули, даже за персонални, нетърговски цели, попада под него.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР