Европейската комисия подготвя нови ответни тарифи върху американски вносни продукти

...
Европейската комисия подготвя нови ответни тарифи върху американски вносни продукти
Коментари Харесай

ЕС подготвя нови мита срещу САЩ за $8,5 млрд.

Европейската комисия приготвя нови ответни цени върху американски вносни артикули за 8,5 милиарда $ при положение, че Вашингтон реши да наложи мита върху вноса на коли от Европейски Съюз, оповестява немското списание WirtschaftsWoche.
Въглища, фармацевтични и химически артикули, създадени в Съединени американски щати, се чака да бъдат измежду вноса, който ще бъде обиден от плануваните ограничения.
Държавите членки ще решат за бъдещата си тактика в края на идната седмица, като това ще зависи от визитата на ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, разгласи посланик от Европейски Съюз пред WirtschaftsWoche.
Новият лист с американски артикули се чака да бъде финализиран до края на август. Съобщава се, че е подготвян по-малко стратегически в съпоставяне със основания като отговор на цените на Съединени американски щати върху метали, в който Брюксел удря щати и политици поради изборите през ноември.
Вчера икономическият консултант на президента на Съединени американски щати Лари Кудлоу загатна, че Юнкер може да излезе с предложение за съглашение за свободна търговия по време на визитата си във Вашингтон. Той добави, че немският канцлер Ангела Меркел работи зад кулисите в блока за понижаване на вносните мита.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР