Европейската комисия отваря гореща телефонна линия, на която всички европейски

...
Европейската комисия отваря гореща телефонна линия, на която всички европейски
Коментари Харесай

ЕК представи нови мерки в случай на Брекзит без сделка

Европейската комисия отваря гореща телефонна линия, на която всички европейски жители могат да се обаждат гратис от всяка точка в Европейски Съюз и да задават на своя език въпроси, свързани с напускането на Англия без договорка. От Еврокомисията припомниха през днешния ден, че до отдръпването да Обединеното кралство остават 8 седмици и приканиха всички заинтригувани страни да се готвят за Брекзит без договорка.

Брюксел се готви интензивно за най-лошия сюжет. Брюксел към този момент гледа на Брекзит без договорка като на естествено злополучие. Затова през днешния ден на съвещанието на еврокомисарите взеха решение да дефинират специфичен фонд, от който ще се подкрепят страните, които са най-силно наранени от Брекзит. Парите в него ще дойдат от фонд " Солидарност ", който се употребява, когато страна пострада при естествено злополучие.

Още близо 200 млн. евро ще бъдат отделени за хората, които ще изгубят работата си поради напускането на Англия без договорка.
Мина Андреева, представител на Европейска комисия: Обявихме, че сме подготвени да обмислим финансова помощ за страните -членки, с цел да омекотим резултата от Брекзит без договорка, като се съобразим с наличното финансиране на равнище Европейски Съюз. А в този момент, с цел да сме изцяло подготвени за вероятно излизане без договорка, направихме нужните законодателни оферти. По-добре да сме готови, в сравнение с след това да съжаляваме.
Освен горещата линия, която Европейска комисия през днешния ден разгласи, бяха оповестени и следващите описи към компаниите с следващите рекомендации, с цел да могат те да ревизират в оставащите осем седмици дали са готови за Брекзит без договорка.
 Европейска комисия с парещ телефон за Брекзит Европейска комисия с парещ телефон за Брекзит
Европейската комисия отваря безвъзмездна гореща телефонна линия (Europe Direct 00 800 6 7 8 9 10 11), на която всички европейски жители на своя език да...
 Британските депутати гласоподаваха закон за блокиране на Брекзит без договорка Британските депутати гласоподаваха закон за блокиране на Брекзит без договорка
Ще отидат ли британците до урните тъкмо преди Брекзит - отговорът ще стане явен по-късно през днешния ден, в случай че Борис Джонсън внесе предложение за нови избори в па...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР